dimecres, 23 de maig del 2018

Les solucions i estratègies digitals per la sanitat 2.0 centraran el congrés HIMSS Europe & Health 2.0


L’esdeveniment acollirà prop de 2.000 professionals i se celebrarà a Sitges del 27 al 29 de maig


Sitges, 23 de maig de 2018 - “Ja fa anys que en salut es parla d’innovacions com intel.ligència artificial, big data, blockchain o IoT (internet de les coses) però en realitat existeixen pocs centres mèdics que utilitzin aquestes tecnologies punteres. Ara el repte és implementar aquestes innovacions en els processos sanitaris i aconseguir que els professionals les adoptin amb l’objectiu de millorar l’atenció i els resultats clínics”, assegura Ana Torres, directora estratègica de HIMSS Analytics. HIMSS és una organització internacional sense ànims de lucre que treballa per fer avançar la digitalització en sanitat. 


El congrés internacional HIMSS Europe & Health 2.0 posarà sobre la taula quines són les estratègies a seguir en la implantació de tecnologies innovadores, com adaptar els pressupostos a la nova realitat i quins reptes i beneficis representen la seva adopció per a gestors, professionals sanitaris i pacients. El congrés, que se celebrarà a l’Hotel Melià de Sitges del 27 al 29 de maig, té previst comptar amb uns 2.000 professionals, emprenedors i directius de l’entorn sanitari internacional.

Entre els ponent, gurús de la salut digital com Lucien Engelen, Robert Wachter i Marie Ennis O’Connor

Entre els ponent destacats hi seran el visionari Lucien Engelen, metge holandès i influencer que investiga com posar les noves tecnologies al servei dels pacients; Robert Wachter, degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de California (UCSF) i seleccionat com un dels metges més influents dels EUA per la revista Modern Healthcare; Marie Ennis O’Connor, patient advocate i consultora en xarxes socials de la Clinica Mayo; Dee O’Sullivan, Directora de Myhealthapps, directori amb més de 90.000 apps de salut revisades por pacients; Anne Cooper, Directora d’Infermeria a NHS Digital. A més, hi seran els directors tecnològics de centres sanitaris de l’Estat punters en noves tecnologies com Vicent Moncho, de Marina Salud (Dénia); Jordi Piera, de Badalona Serveis Assistencials; i Miguel Cabrer, de l’Hospital Universitari Son Espases (Mallorca), entre altres.

Gran presència de startups catalanes


L’emprenedoria en salut digital es troba en un moment excel.lent a Catalunya, amb Barcelona com un dels principals hubs d’Europa. Un nombre important d’startups catalanes participaran al congrés com a ponents o hi assistiran per donar-se a conèixer i fer contactes:
Mediktor (intel.ligència artificial per ajudar a diagnosticar malalts), Medtep (plans de salut digitals per a diferents malalties), Open Evidence (spin-off de la Universitat Oberta de Catalunya que treballa en l’àmbit de big data), Made of Genes (anàlisi de genoma i oferta de serveis personalitzats) i Ouiwin (marketplace amb activitats relacionades amb la salut). A més de ser un entorn propici per posar en contacte proveïdors i emprenedors, el congrés oferirà a les startups l’oportunitat de presentar els seus projectes davant d’un centenar d’inversors internacionals (concurs EC2VC).

Les startups catalanes dominen l’àmbit d’emprenedoria

Entre l’ampli ventall de solucions digitals que s’hi presentaran destaquen les solucions per a persones amb problemes de salut mental. Una de les sessions (Health & Mental Health: No Patient Left Behind) es dedicarà a explorar les que tenen més potencial.

Experts en dades i seguretat informàtica abordaran les implicacions que té per al sector sanitari la nova Llei Europea de Protecció de Dades (GDPR), que entrarà en vigor el 25 de maig i que implicarà canvis -i també oportunitats- per a les organitzacions.

També tindran un rol preeminent al congrés les grans companyies tecnològiques i de la indústria farmacèutica, que explicaran com estan fent la transició al món digital. Altres esdeveniments que tindran lloc dins el congrés són el Congrés Europeu de Telemedicina, la Young Innovators Competition i activitats per a la comunitat Women in Health IT (#WomeninHIT).

Més informació sobre las sessions al Programa i al hashtag #HIMSSEurope18


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada