dilluns, 26 de febrer del 2018

Teràpies Digitals i el seu impacte en l’àmbit de la Salut

El proper dilluns 5 de Març de 2018 a les 18:30h a la seu de la CAMFIC la Societat Catalana de Salut Digital celebra una nova sessió dedicada les Teràpies Digitals i el seu impacte en l’àmbit de la Salut.

Les tecnologies de la informació i la comunicació estan provocant grans canvis en el sistema sanitari. Ningú dubte del gran canvi que ha provocat l’accés a la informació mèdica, gràcies a la digitalització de les històries, i que la seva aplicació millora la seguretat i qualitat de l’assistència sanitària.


La possibilitat de fer un diagnòstic, una monitorització o un tractament a distància i sense problemes de temporalitat i freqüència és ja una realitat que ens ha de portar a un sistema sanitari més eficient. Cal tenir present, que no només ens permet arribar a un lloc llunyà, si no que ens permet canviar la manera de fer les coses i la seva intensitat.

L’ús de la realitat virtual i la gamificació per millorar l’adherència terapèutica, l’educació del pacient o tractament de diferents patologies és una realitat. La realitat virtual ens permet tractar problemes psicològics en un entorn quasi real millorant l’eficiència en el tractament.

En aquesta nova sessió, ens endinsarem en el món de les teràpies digitals, les seves aplicacions i els seus beneficis. Veurem 4 experiències i posteriorment obrirem un debat sobre l’impacte que aquest tipus d’iniciatives poden tenir en l’àmbit de la Salut.

PROGRAMA:
18:30h Benvinguda
18:35h Taula-Debat – Teràpies Digitals
Ponents:
- Rehabilitació neurològica. Josep M. Tormos Muñoz, director d’Investigació en el Institut Universitari de Neurorehabilitació
Guttmann.
- Rehabilitació respiratòria. Enric del Campo. Hospital Sant Joan de Déu.
- Teràpia psicològica. Psious.
- Serious Games. Oscar Garcia
19:30h Debat entre els assistents
20:00 h Fi de la sessió

Inscripcions aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada