dilluns, 19 de març del 2018

Realitat Virtual, Realitat Augmentada i Simulació

El proper dimarts 3 de Abril de 2018 a les 18:30h a la seu de la CAMFIC , la Societat Catalana de Salut Digital celebra una nova sessió dedicada a la Realitat Virtual, Realitat Augmentada i Simulació i el seu impacte en l’àmbitde la Salut.



La realitat virtual, la realitat augmentada i les eines de simulació han obert un ampli ventall de possibilitats dintre del sector de la salut. Gràcies a aquestes tecnologies, que actualment són fàcilment accessibles únicament amb un telèfon mòbil, podem sentir i experimentar situacions reals dintre d’un món virtual.

Mitjançant programació informàtica o gravacions amb càmeres especials, es poden recrear situacions reals que podem veure en qualsevol moment amb unes ulleres de realitat virtual o fins i tot, amb el nostre mòbil. En aquests moments el 12% del projectes de realitat virtual que existeixen a Espanya són projectes de Salut.

Algunes de les aplicacions de la realitat virtual dintre del sector sanitari són el tractament de fòbies , la gestió del dolor, la formació del personal en situacions d'emergència, simulació d'intervencions quirúrgiques, d’entre d’altres. Per altra banda, la realitat augmentada superposa imatges i/o informació sobre la imatge real que estem veient, per tant ens dona una informació augmentada del nostre entorn.

Això permet, per exemple, que mentre un cirurgià està realitzant una operació, pugui veure en una altra banda del quiròfan aquelles proves que li són necessàries o que li faciliten la intervenció sense necessitat de tenir un visor o una pantalla dintre del quiròfan per poder visualitzar-les.

En aquesta nova sessió, ens endinsarem en el món de la realitat virtual i la seva aplicació dintre de la psiquiatria a més de poder gaudir de diferents experiències de realitat augmentada i simulació que són tota una revolució dintre dels quiròfans.

PROGRAMA:
18:30h Benvinguda a càrrec del president de la Societat Catalana de Salut Digital: Dr. Francesc García Cuyàs.
18:35h Taula-Debat – Realitat Virtual , Realitat Augmentada i eines de simulació
Ponents:
- Realitat Virtual com a teràpia a psiquiatria.
Dr. Josep Antoni Ramos Quiroga.Cap de Servei de Psiquiatria
Hospital Universitari Vall d’Hebron
- Realitat virtual, Realitat Augmentada i simulació
Jesús Pérez Llano, Fundador de TedCas.
19:30h Debat entre els assistents
20:00 h Fi de la sessió

Inscripcions aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada